Tuesday, May 1, 2012

pesta ilmiah 2 0 1 2


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt semua..
selawat dan salam ku ucap buat Nabi junjungan, keluarga serta para sahabat baginda.

Alhamdulillah!
Allah beri keizinan buat saya dan RuMaH TuA untuk ke pesta buku 2012 kali ni ^-^y~~
(walaupun terpaksa meredah kabus pagi dan kelebatan hujan di petang hari..hehe)

Perjalanan kami bermula seawal subuh..
dan sampai dalam area pukul 9.30 pagi.
ehem! maklumlah perasaan ingin ke pesta buku membuak-buak walaupun bersih 3.0 still diadakan lagi..
(tapi kami dimaklumkan keadaan di PwTc alhamdulillah lancar ye~~)
Allah permudahkan jalan kita kan iqa~~
sampaikan kat LRT pon orang duk bratur panjang beli 'token', 
kita duk tengah kira duit syiling sebab mesin tu je yang blh trima wang syiling..haha
mesin2 yang ramai org tunggu semua guna wang kertas n syiling..
disebabkan nk kejar masa tu, so kena lah jugak cari duit syiling..haha
* jenuh jugak nak mengorek duit syiling tu..heheh:P


surur wa farh (seronok dan gumbira)!

sebab secara live saya dapat jumpa dgn Ust.AzHaR IdrUs! hee..
Allah~~sungguh tenang rasa jiwa tgk orang2 yang Allah pelihara utk menegakkan agama~_~.

 ~ UAI ~


best!

saya dapat beli macam2 buku ilmiah..
(walaupun bajet duit sedikit lari yep..)
cth kitab : fatwa iman dan adab, fadhilat amal, novel, ana muslimah dsbnya.
dan saya harap saya boleh menghabiskan buku2 tersebut..InsyaAllah..
alang2 membeli, biar habis membaca..ewah^-~
sayang lah buku2 tu kalau xbace kan..

saya juga terrr jumpa kawan2 saya (ummu dan zati)  :p amboih....bukan main lagi seronaknye..
siap amik autograf penulis dan bergambar lagi..
macam2 gelagat la kawan2..(mungkin sbb 1st time pegi??
hee gurau2..)
tapi pe2 pon, korang mesti puas hati sbb dapat perabih vocer buku kat sana..
kan~~~
saya juga jumpa teman lama saya..(kat ta'yah dulu) Nadia Ulfa namanya..
tapi kejap jela nyembangnye...tgh sesak kan~~huhu



~bermulalah satu pengembaraan ilmu..hueh3~


cinta high class? 
- pinjam tajuk muka depan novel Fatimah Syarha...hehe

petang tadi saya dengar muzakarah dari kak atin..
sungguh tersentuh.
bercakap dan menyebarkan kebesaran Allah..
Allahu Akbar! 
ni antara tazkirah yang saya ingat :
" kadang2 kita xsedar  kita bertuhankan duit apabila kita cakap : kalau xdak duit, aku xblh makan..
walhal..duit dan rezki itu datang dari Allah. semua baik dan buruk itu datangnya daripada Allah jua..".

*segala perkara yang kita lakukan hendaklah kerana Allah SWT, 
itu barulah dinamakan k.e.i.k.h.l.a.s.a.n :)

ya!saya nak cinta high class dgn Allah!
jom kita sama2 suburkan rasa cinta pada DIA,
Al-Khaliq kau dan akuuu..:)



~~ senyuuumm...xperlu kata apa2 :-) ~~



bahagia.

bahagia rasa dapat pergi bookfair kali ni..
meskipun berpusu-pusu orang pegi n balik, Alhamdulillah~~
segala perjalanan lancar^-~ seperti yang dirancang..
kepada kawan2 yang xgi lagik bookair, jom2 pi..(sempat lagi nih..)
xrugi punye lah!!


.seKiaN.



p/s : buatmu iqa~~ saya suka pergi bookfair dgn awak sebab awak tlg "jage" saya..kih3..:P
tahun depan blh g lagik..amik signnnn ..huhu:D
InsyaAllah..mudah2 panjang umur dan luas rezki :)




24 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah....walaupun ape sekali yg kita lakukan ini hendaklah diikatkn dgn keIKHLASan baru mendapat berkat Ilahi...apa jua yg kita lakukan adalah sbg ibadah walaupun bnde 2 nmpk kecil n tak penting...semua yg kita lakukan jg krna Allah,Lillahi Ta'ala....baru kita dpt merasai kemanisan iman dlm melakukan ape jua 2...^^
menarik entry KUeh....
Yg IKHLAS-@nonymous91^^

SyaheeDah said...

uhuk3..T__T (sebak)

tp xbaik la plk jeles ngan rezeki org kan,hehe(senyum blk).

thniah,mudah2an segala yg dilalui kita dpt sm2 ambil 'ibrah..
itu pntgnya kita brkongsi,kan kueh.

emm..ku-eh..typing error ke bookair tu..@ ianya adalah nm sebiji kuih?hehe

~jangan mare..juz joking sm kueh^__*

fuad ansari said...

ingatkan nak gi jugak pesta buku tu jugak..
tapi char kuew tiaw kat kemunting memanggil2.. alhamdulillah... sedap..

kepada kawan2 yang xgi lagik, jom2 pi..(sempat lagi nih..)
xrugi punye lah!!

saya rasa... buku fadhilat amal tu kena beli kat tempat yg betul, baru murah.. kalau kat bookfair tu, mahal sikit kot.. hehe.. (",)

~kueh~ said...

to anymos>>

syukran2 atas ziarah~~
InsyaAllah,
sama2 dekatkan diri dgn-Nya:)

moga beroleh keberkatan dalam hidup^^,

~kueh~ said...

to syaheeda syahidan>>

ida..
kawe ajok doh demo marin dulu..
demo xse gi..
xpo2..
tahun depei kito gi samo deh..^-^
hehehex:)

InsyaAllah..itu baru namenye asam garam kehidupan..ngeh3~~

haha..ida..bookair tu name kueh yang ade kat bookfair pwtc je ida~~kalau kat klntan n perok kompem xdok..:P

xde nye nk mara2 ida yang kusayang krn Allah nih^__^y.heeeee

~kueh~ said...

to fuad ansari>>

alhamdulillah..
sampai jugak salah seorang blogger kat kedai Char Kotiaw Pak Ku ^_^y
hehe. (rugi xde d tempat kejadian..hee:P)

alhamdulillah...sgguh sedap?
jemput datang lagi...
*ajak ramli n amni skali nanti ye:)
hehe..

haah..
hanya kedai tertentu je yang ada..
:)tapi syukur sbb ade gak diskauuunn..ewah (8-j)

Angah said...

Sufi:

Emm...alahai Sufi, cmni nih??? xlepaih ag hjat nak p sana(book fair)...ToT...

dgr citer sni..dgr citer sne...timbul rasa cemburu, meluap2..(xperr,cemburu untuk bnde baik kan??)>_<

Nak pasang niat tkut xterlaksana lagi..alahai Sufi....hmmm..(asyik kempunan jerrr...)
(+_+)

Tapi Alhamdulillah, bersyukur sbb Sufi berjaya pergi dan balik dri sne...(=_=)

~kueh~ said...

to anymos>>
syukran..(",)

to angah@rumateku :
InsyaAllah..
kena pasang niat nk pi sana nih..
hehe:D
8 blh la join zati,umu amik gmbaq skali..wakaka..

alhamdulillah..
sampai pon sblum magrib..
so, rumate xla keseorangan mlm2..ngeh3:p

^-~" <3 u!

Ad-Dien said...

tak pergi ke booth saya..? :)
takpe..jumpa di KLIBF2013 insyaAllah

Anonymous said...

KUeh-afwan.moga dgn ape yg dkongsi dpt memberi bekalan dunia n akhirat kita semua kelak..^^
@nonymous91..mencari redha Ilahi..

RuMaH TuA said...

Assalamualaikum sahabat... Seminggu lamenye kitaterpisah... Ehem!

Subhanallah, besh sangat2 bila duk d kelilingi dgn timbunan buku2.... Tyme 2 doa terus... Ya Allah, aku berkeinginan pada libraryku sendiri... Mudah2an ya Allah...

Dolu2 p ngan family besh... Lani p dgn mbe pun besh...
Kerana kedua2nya memberi makna yg berbeza... Syukran ya Allah kerana letakkan kamu dalam kanvas warna kehidupanku ni... :-)

Ermm, mcm awak yg jaga saya je... Hik3!

Moga Allah kasih.

~kueh~ said...

to ad-Dien>>

tidaklah saya tahu saudara ada bukak booth sendiri :) hee.

InsyaAllah. mudah-mudahan ada peluang lagi utk berkunjung di sana ~~

~kueh~ said...

to RT >>

waalaikumussalam sahabatkueh!!
ya!seminggu xduk berdiskusi dan bergurau senda ^-^"

Mudah2an ya Allah...
moga Allah makbulkan!!amenn~~
t ade la libry sndirik kat umah tu..:)

*agak2 nanti pi umah ko, mesti hidang buku-bukuan..xde dah hidang makanan..ekekekk..:P
(gurau2)

ewah! kanvas kehidupanku jua dicorakkan oleh teman seperti kamu :) heeee

Moga Allah kasih kamu jua!!<3

Ad-Dien said...

kalau ada di KLIBF 2013 insyaAllah boleh kasi free book..hehe..

tidak menjanjikan apa-apa :D

allahuyubarik fik

~kueh~ said...

to ad-dien>>
hee..InsyaAllah:)

"menunggu barang free"
ehehe^-~

waiyyakum wa enta kazalik.emm.

Ad-Dien said...

insyaAllah..doakanlah Allah permudahkannya..

cuma saya tak berjanji :D

insyaAllah wa insyaAllah

lyiana said...

untunglaa..org tue ada jage g pc fair kan..
punyela ramai org, 2x jugak jmp muka ku...hehe^^

~kueh~ said...

to ad-Dien >>
ya. InsyaAllah2..
kalau ada rezki, sy blh minx tandatgn enta skali (",)hee.


to lyiana>>
yana..bila nk update entri nih?
hhehehe..
hola...org tu pon ade supermama yang temankan..:D

*nanti blh la pinjam buku yg yana beli..ekeke

hehe..
luv yana fillah! <3

~kueh~ said...

yana....
bookfair la..bkn pc fair~~

heee
*baru pasan :)

shairazi sharizan said...

untung sungguh dapat dengar talk bersama UAI. tak berkesempatan untuk pergi walauppun 15 minit ja PWTC dari UM..^^. kuliah ketika itu walaupun dah rancang dengan baik.

tapi tak mengapa, 27/5 di shahalam pula. harapnya dpat pergi.

~kueh~ said...

Alhamdulillah~~
Allah beri kesempatan untuk berjumpa beliau walau xdapat bersalam..
ngeh3..:P (gurau jekkk..)

jika niat dan tujuan yang baik itu dah ada, InsyaAllah, Allah permudahkan enta ke sana..amin~~~

^-^y,

shairazi sharizan said...

mudah- mudahan begitulah.

tiada aral melintang bolehlah perginya..

ameen.^^

~kueh~ said...

To shirazi sharizan >>
InsyaAllah2..
rabbi yasser wala tu'assir ya kareeemm:)

amin2 ya RAbb~~

TiranaAduka said...

salam kenal dari..tirana aduka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...