Saturday, March 3, 2012

hari tua ?

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum semua.
Alhamdulillah, 
berkesempatan utk update sesuatu hari ni~~hehe
mood hari ni *santai*
membuang segala stress assignment yang bertimbun..^^,



okay.
Nak tanye lah, bila tiba hari lahir, kamu semua buat ap ye?

tunggu birthday prank ?
call mak ayah ?
berdiam diri ?
tersengih sowang2 ?
msj knkwn suh wish burfday ?
blanje kenkwn mkn ?
merayap2 kat bilik orang ?
mkn2 kek ?
sambut birthday dgn family ?
mintak adiah ?
ke tido memanjang ?
ekekeke..


walau dalam situasi apa pon anda berada ketika sambut hari lahir, 
tetapi..
 
INGATLAH....ingatlah....dan ingatlah!
JANGAN LUPA  : 

 berSYUKUR pada Allah yang Esa 
atas anugerah umur yang panjang sehingga kini.

ber TERIMA KASIH kepada mak kita 
yang melahirkan kita ke dunia.

 kata SYUKRAN kepada abah kita 
yang banyak berkorban untuk kita.

 ucap THANK YOU kepada kawan2 
yang ingat pada tarikh lahir kita. 
 
 solat sunah HAJAT, 
mohon agar di luaskan rezeki dunia akhirat.

 BERDOA agar dipermudahkan segala urusan 
dan diberi kekuatan utk tempuh cabaran.

 menanam AZAM untuk perbaiki diri.

 ISTIGHFAR atas kekhilafan diri 
sepanjang kita hidup di dunia ini.

 BERKONGSI bersama teman2 rapat 
apa yang kita rasa ketika ini.



owh! sungguh terharu bila ada orang yang mengingati tarikh lahir kita..
membuatkan kita rasa dihargai..cewah^_^y
bagaimana pula dengan sambutan hari lahir anda ?
apa salahnya berkongsi di sini..hee :)


Dan dikesempatan ini juga, saya kirimkan ucapan :

TERIMA KASIH. SYUKRAN. ARIGATO. TOCEI. THANK YOU!
kepada mereka2 yang yang mengucapkan mesej2, kata2 burfday kepada saya.

MaK+aBaH+aDiK-aDikKu saYang..hehe

sahabat2 seperjuangan : 
iqa-ummu-ila my rumate-ain-raihan-Tiqah-im tokey-
yana-Dhiya'-k.teha-syaheeda-onje-
dan sahabat2 yang lain...^^, 

*sape2 yang saya tak tulis lagi name tu..
sila sila lah wish utk saya ye..haha :P (gurau2 je...)*

 
ya Allah, 
semoga dengan pertambahan usiaku 
seiring dengan pertambahan amalanku
seiring dengan prestasi dan kualiti ibadahku
dan semoga ada k.e.b.e.k.a.t.a.n dalam setiap perbuatanku..
amin3 ya RAbb :) 


--> tengok..bankIslam pon wish burfday..sungguh t'haru! <--

ringkas dan simple jer kali ni.hee
sekian.

21 comments:

RuMaH TuA said...

Kufashe...
Tak tau nak komen apa sebab da msg. Hee~~~ (^_^)

U tunggu hadiah dari i bila balik t ea sayang... o__0

Alwaz <3 u coz Allah!

SyaheeDah said...

kuuu..

nsb baek smpat wish d saat2 akhir sblm post ni naek, (smlm syahida syahid lbh awl dr y d jgka, mmg xdan la cek bufday org d sberang sana)hehe

gembira mahupun sedih. Allah memberi kita segala-galanya.

...tak terhiburkah kita??..

*memaknai angka "21"..(^__^)

Ummu Aiman said...
This comment has been removed by the author.
Ummu Aiman said...

alhamdulillah..
bertambah lagi seorang ahli kelab org2 'matured' bagi pai sem 3..ngeh2...ummu sayang kueh kerana Allah...insyaAllah..
(kalu menangis dpt hadiah)....
(*___*)

~kueh~ said...

to iqa>>

iqa oh iqa....
dikau lah org fertama mesej ak smlm..
ngeh3..^_^y

waiting for da burfday present from u too sygs..*xcited* :D

Always L.O.V.E u coz Allah too!

~kueh~ said...

to syaheedah>>

idaaa...

agak terkilan ye di situ..apabila ida msuk bilik (sambil mkn roti canai) dan dia terlupa mengucapkan bufday padaku..heheh:P

ya..xpa2.. ana faham ya syahida syahidannnn...hee^^,y

terhibur krn Allah memberi apa yang kita perlukan utk mengubati rasa xterhibur~~ emm.

*memaknai dan mewarnai usia itu*

~kueh~ said...

to Um ai>>

alhamdulillah!!
nampak nye aku blh join persatuan ibu2 muda di kelas itu la yek..:P

keh3..
sayangs ummu krn Allah juga!!<3

waaaaa....^_^
t i dtg bilik, nanges dpn u okey..hehe:P

moga Allah kasih~~

~cik atin~ said...

sanah helwah kak senior... may ALLAH bless. he3

kueh said...

to cik atin>>

euww..
time kasih juniorku~~
InsyaAllah ameen3..
moga Allah redho^^,

SyaheeDah said...

adakah ustzh asing berlaku zolim??ohhh..T__T

maaf dear..hukhuk

...^__^

fuad ansari said...
This comment has been removed by the author.
fuad ansari said...

okeh.. tahun ni boleh mengundi.. (",)

slmt ulangtahun ke-21.. moga beroleh kebaikan yg byk di dunia dan akhirat..

nanti saya poskan sebiji-dua kuih karipap sebagai hadiah kepada kueh, nak? ke nak kuih lain?(",)

~kueh~ said...

to ida>>

tidak wahai ustazah asing..
hehe.
ia berlaku zolim apabila tak bg adiah kat orang di cni..(gurau2..hehe)

its okay dear..no need to say sorry~~

peace^____^y.

~kueh~ said...

to fuad ansari>>

ya.. itu yg kita nantikan..ngeh3~

ameen3 atas doa nya..
moga Allah kasih kita (",)

kecil tapak tangan, nyiru sy tadahkan..heee..

p?s : takot basi dulu kuih tu sblum sampai kat kueh di cni..:)
he3

^^,

Ad-Dien said...

Tidaklah saya seorang yang syadid, hanya sahaja tidak melazimi mengucapkan "wish" , asif jiddan, namun mendoakan semoga Allah memberimu kebaikan yang banyak dan merahmatimu :)

'azamallahu ajraq wa Allahu yubarikufik

Penjelasan Status Zikir Taubat الهي لست للفردوس أهلا

Angah said...

Salam....

Kueh....nk jdik org pling last komen tpi wse cm ade je lg org len akn komen pasni psal n3 ni...^^

Bersyukurlah kamu kerana telah berada di bawah lindungan Allah selama 21 tahun!

Bersyukurlah kamu kerana disayangi Allah dan para sahabt selama 21 tahun!

Bersyukurlah kamu kerana selama kamu lahir InsyaAllah hidup kamu sentiasa dalam keberkatan Ilahi...
>_<

Anyways...bersyukurlah kamu kerana dari lahir sehingga sekarang Allah pelihara diri kamu dengan ISLAM!

Tidak aku menyayangimu, KU FASEHAH kalau bukan kerana Allah!!

~^.^~

Nur Lyiana said...

assalamualaikum ku..
ku..yana br tau hari jadi ku bile tyme tgk psot nie..3/3 ye?
sanah helwah kwnku yg cute~miut nie..
umo dah 21 dh boleh kawen..
eh silap2..leh ngundi dah...
tp kawen pun boley juge...agugu~

Moga Ku sentiasa dilimpahkan rezeki dan dilindungi dalam rahmat kasih sayang Illahi sentiasa...aminnn..

syg ku manyak~manyak..=D

~kueh~ said...
This comment has been removed by the author.
~kueh~ said...

to ad-Dien >>

syukran jazilan ..
amin atas doanya^^,
moga Allah merahmatimu jua..

^^ 'azamallahu ajraq wa Allahu yubarikufik aidoon ^^

~kueh~ said...

to rumateku variasi pena>>

wassalam..

ehem..ila dapat meramal ea sape kah yang akan komen tu..cewah~~

Alhamdulillah!!!
kena sentiasa update syukur ni..
syukran atas ingatan ila^^,
moga kita sama2 saling mengingati antara satu sama lain~~
InsyaAllah!



Tidak aku menyayangimu, NURFADHILA kalau bukan kerana Allah jugaa!!

*dah lapuk bls komen sbb bz sgt..:P heheh*

~kueh~ said...

to yana>>
waalaikumussalam yana..
hehe..
la baksa bihi yana yang kiutt^^,

syukran atas ucapan..(adiah ade?hehe)
yana, law dah jodoh, xkan lari kemane kann..cewah..:P

Moga Allah sayang kita juga^^,

syg yana manyak~manyak..agugugu~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...